SütiSári

Semmi más csak sütés

Epres-málnás pite

ppp_5.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 75 g liszt
  • 75 g zabliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 353 g málna
  • 193 g eper
  • 40 g étkezési keményítő
  • 100 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • menta levél

+ ribizli lekvár

+ 150 g eper

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héjat és tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
  5. Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.

A töltelék előkészítése:

  1. A málnát és az epret áttörjük botmixerrel.
  2. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a cukrokat, a citrom levét, a vanília aromát és menta levelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása