Hozzávalók a tésztához:
- 75 g liszt
- 75 g zabliszt
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 353 g málna
- 193 g eper
- 40 g étkezési keményítő
- 100 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom leve
- menta levél
+ ribizli lekvár
+ 150 g eper
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héjat és tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
A töltelék előkészítése:
- A málnát és az epret áttörjük botmixerrel.
- Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a cukrokat, a citrom levét, a vanília aromát és menta levelet.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091656
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.