Hozzávalók:
- 3 kk. vanília aroma
- 500 g tej
- 200 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 2 kk. rum aroma
- 100 g liszt
Elkészítése:
- A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a vanília aromát.
- A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban.
- A tojássárgáját, a tojást és a cukrot egy habverővel összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat és apránként hozzáadjuk a tejet.
- Végül a lisztet és a rum aromát is hozzáadjuk a tésztához.
- A tésztát egy lezárható edénybe tesszük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Másnap felkavarjuk a tésztát.
- Szilikonos canelé forma háromnegyedéig megtöltjük a tésztával.
- Előmelegített sütőben 230 °C fokon 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 200°C fokra és további 35 percig sütjük a canelét.
- Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918092106
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.