SütiSári

Semmi más csak sütés

Canelé

 

Hozzávalók:

  • 3 kk. vanília aroma
  • 500 g tej
  • 200 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 2 kk. rum aroma
  • 100 g liszt

 

Elkészítése:

  1. A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a vanília aromát.
  2. A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban.
  3. A tojássárgáját, a tojást és a cukrot egy habverővel összekeverjük egy tálban.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és apránként hozzáadjuk a tejet.
  5. Végül a lisztet és a rum aromát is hozzáadjuk a tésztához.
  6. A tésztát egy lezárható edénybe tesszük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  7. Másnap felkavarjuk a tésztát.
  8. Szilikonos canelé forma háromnegyedéig megtöltjük a tésztával.
  9. Előmelegített sütőben 230 °C fokon 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 200°C fokra és további 35 percig sütjük a canelét.
  10. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918092106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása