SütiSári

Semmi más csak sütés

Briós

ssssss.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 25 g vaj
  • 25 g kristálycukor
  • 1,25 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 4 g só
  • 1 ek. tejpor

 

Elkészítése:

 

  1. A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére.
  2. Hagyjuk az élesztőt felfutni, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk.
  3. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  4. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  5. Legvégén a felfutatott élesztőt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  6. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  7. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  8. A tésztából egyenlő darabokat vágunk és kigömbölyítjük őket.
  9. Két gömböt formázunk belőle egy kisebbet és egy nagyobbat.
  10. Szilikonos formába helyezzük a tésztát és lekenjük tojásfehérjével a tészta tetejét és kisebb gömböt a tetejére ragasztjuk.
  11. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  12. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8618091896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása