SütiSári

Semmi más csak sütés

Barackos frangipane tart

aaaa_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 160 g liszt
  • 1 g só
  • 113 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 30 ml víz

Hozzávalók a töltelékhez:

 

  • 125 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 5 g vanília aroma
  • 125 g darált mandula
  • 20 g liszt
  • 2 db barack
  • 100 g ribizli

 

Piteforma: 23 cm

 

Elkészítése:

  1. A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd a tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre, vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
  5. A vajat, a kristálycukrot, a tojásokat, a vanília aromát, a mandulát, a lisztet és a ribizlit egy tálban összekeverjük.
  6. Miután a tészta pihent kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük.
  7. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
  8. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
  10. Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
  11. Lekenjük lekvárral az alját, ráöntjük a tölteléket és a barackokkal kipakoljuk a tartot.
  12. Visszatesszük a sütőbe 35 percre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8618091870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása