SütiSári

Semmi más csak sütés

Anpan

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 10 g élesztő
  • 5 g só
  • 40 g kristálycukor
  • 65 g vaj
  • 1 db tojás
  • 200 g tej

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g azuki bab
  • 100 g kristálycukor

 

Elkészítés:

  1. A száraz azuki babot egy éjszakára áztassuk be hideg vízbe.
  2. A babot másnap leszűrjük és feltesszük főni.
  3. 5 perc eltelt után cseréljük le a vizet rajta, majd ismét főzzük, amíg meg nem puhul.
  4. Leszűrjük és egy robotgépben a cukorral pürésítjük, félre tesszük.
  5. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  6. Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához a vaj kivételével.
  7. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor hozzáadjuk a puha vajat.
  8. Letakarva 25 percig kelesztjük.
  9. Egyenként 70 grammos zsemléket mérjük ki, majd kigömbölyítjük őket.
  10. Letakarva ismét 5 percig kelesztjük.
  11. Nyújtsuk ki a tésztákat és a közepébe helyezzünk 30 g tölteléket. Alaposan csomagoljuk be a tölteléket a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
  12. Letakarva kelesztjük duplájára a zsemléket, ez kb. 45 perc, a végén egész tojással lekenjük a tetejüket.
  13. Megszórjuk fekete szezámmaggal és előmelegített sütőben 175°C-on 15-20 percig süssük a zsemléket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3718092144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása