SütiSári

Semmi más csak sütés

Sütőtök pite halloween-re

youtubve.jpg

 

Hozzávalók a 21 cm átmérőjű tésztához:

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • 6 g szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 55 g porcukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g tök
  • 80 g méz
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőtököt kettévágjuk és betesszük előmelegített 200°C-os sütőbe 40 percre.
  2. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük szárazon egy tálban.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott vajat és a tojást.
  4. Végül összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  5. A sütőtök püréhez hozzákeverjük a fűszereket, a mézet és a sót.
  6. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és piteformába tesszük a tésztát.
  7. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
  8. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük a tésztát.
  9. Ha a tészta készen van, akkor levesszük róla a rizst és a sütőpapírt.
  10. Visszatesszük a sütőbe 2 percre és utána kivesszük a sütőből a tésztát.
  11. Elkenjük a tölteléket egyenletesen a pite tetején és ráhelyezzük a maradék tésztából kiszúrt denevéreket.
  12. Visszatesszük a sütőbe 25 percre a pitét.
  13. Akkor jó, ha denevérek arany barnára sültek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása