Hozzávalók a 21 cm átmérőjű tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 6 g szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 55 g porcukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g tök
- 80 g méz
- 1 kk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 4 db szegfűszeg
- 1 kk. gyömbér
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A sütőtököt kettévágjuk és betesszük előmelegített 200°C-os sütőbe 40 percre.
- A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük szárazon egy tálban.
- Hozzáadjuk a felkockázott vajat és a tojást.
- Végül összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A sütőtök püréhez hozzákeverjük a fűszereket, a mézet és a sót.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és piteformába tesszük a tésztát.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük a tésztát.
- Ha a tészta készen van, akkor levesszük róla a rizst és a sütőpapírt.
- Visszatesszük a sütőbe 2 percre és utána kivesszük a sütőből a tésztát.
- Elkenjük a tölteléket egyenletesen a pite tetején és ráhelyezzük a maradék tésztából kiszúrt denevéreket.
- Visszatesszük a sütőbe 25 percre a pitét.
- Akkor jó, ha denevérek arany barnára sültek
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091246
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.