Hozzávalók:
- 4 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 2 kiskanál vanília aroma
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- csipet só
- 500 g tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál citromlé
Elkészítése:
- A tojássárgáját a kristálycukorral haborra keverjük és hozzáadunk 3 evőkanál tejet, az aromát és a pudingport.
- Tejet és a sót felforraljuk és utána hozzáadjuk a tojásos keveréket.
- Addig keverjük, még be nem sűrűsödik, mint a puding.
- A túrót botmixerrrel áttörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citrom levét.
- A kihűlt alapot hozzáadjuk a túróhoz és elkeverjük habverő segítségével.
- Ha nem szeretnétek, hogy darabos legyen a túró, akkor át kell dolgozni a botmixerrel, amíg selymes állagú nem lesz.
- Először még egy kicsit híg a krém, de az a hűtőben megszilárdul.
- A krémtúrót poharakba adagoljuk és lefóliázva a hűtőbe tesszük.
- Tetszés szerint dekorálhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518091018
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.