SütiSári

Semmi más csak sütés

Krémtúró

Hozzávalók:

  • 4 db tojássárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 500 g tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál citromlé

dsc_8481.jpg

Elkészítése:

  1. A tojássárgáját a kristálycukorral haborra keverjük és hozzáadunk 3 evőkanál tejet, az aromát és a pudingport.
  2. Tejet és a sót felforraljuk és utána hozzáadjuk a tojásos keveréket.
  3. Addig keverjük, még be nem sűrűsödik, mint a puding.
  4. A túrót botmixerrrel áttörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citrom levét.
  5. A kihűlt alapot hozzáadjuk a túróhoz és elkeverjük habverő segítségével.
  6. Ha nem szeretnétek, hogy darabos legyen a túró, akkor át kell dolgozni a botmixerrel, amíg selymes állagú nem lesz.
  7. Először még egy kicsit híg a krém, de az a hűtőben megszilárdul.
  8. A krémtúrót poharakba adagoljuk és lefóliázva a hűtőbe tesszük.
  9. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518091018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása