Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 308 g kristálycukor
- 100 g fehér csokoládé
- 257 g vaj
- 181 g liszt
- 6 g sütőpor
- 87 g darált török mogyoró
Karamellhez:
- 134 g kristálycukor
- 50 g habtejszín
- 26 g vaj
Tejszínkrémhez:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 100 g porcukor
Díszítéshez:
- 2 db kinder maxi-king
- darált földi mogyoró
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. 2 db 18-cm-es kapcsos tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, kilisztezzük és kivajazzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és darált török mogyorót. A vajat és fehér csokit egy tálba tesszük és mikróban pár percig felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a felolvadt vajas keveréket. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tortaformába öntjük a masszát és sütőben 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tortát.
Karamell készítése:
A kristálycukrot egyenletesen egy közepes serpenyőbe és kis lángon kezdd el melegíteni. A cukor olvadni kezd, majd karamellizálódni – kezdd óvatosan mozgatni az edényt, hogy egyenletesen barnuljon a cukor. Természetesen most is nagy kísértést érezhetsz arra, hogy belekavarj, de ne tedd! Csak rázogasd, mozgasd tovább az edényt. Amint elérte a sötét borostyán színt akkor add hozzá a forró tejszínt, végül a vajat.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót
A karamell, ha kihűlt habzsákba tesszük.
A piskóták kihűltek kivágjuk a tortakarikából és a kész piskótákat félbe vágjuk.
A karamellt habzsákba töltjük.
A torta első rétegét megkenjük tejszínnel és a karamellt rácsurgatjuk, megszórjuk darált mogyoróval. (Nézd meg a videót!) Minden réteget így rétegezzünk.
A maradék tejszínnel kentjük le a torta oldalát és tetejét egyenletesen.
Tegyük a hűtőbe min. 1 órára.
Olvasszuk hozzá étcsokoládét és csurgassuk a torta oldalán. Ha maradt karamell, akkor azt csurgassuk le az oldalán. A díszítéséhez vágjuk félbe a kinder maxi-kinget és tegyük a torta tetejére. Megszórjuk egy kis darált mogyoróval.
Díszítése mindenki tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.