SütiSári

Semmi más csak sütés

Gesztenye szelet

borit.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 20 g kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 200 g vaj
  • 500 g gesztenyemassza
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 170 g porcukor

               + kakaópor a tetejére

Elkészítése a piskótának:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
  2. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
  3. A lisztet és kakaóport átszitáljuk, és laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
  4. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 15 perc alatt készre sütjük.

A krém elkészítése:

  1. A tejet, a vanília aromát és a pudingport összekeverjük, felforraljuk és sűrűre főzzük. Végül kihűtjük a pudingot.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habverő gép segítségével habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a pudingot, a porcukrot és gesztenye masszát.

Tejszínes rész elkészítése:

  1. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.

 

Összeállítása:

  1. A piskótára egyenletesen elkenjük a gesztenyés krémet és végül a tejszín is.
  2. A hűtőbe tesszük és megszórjuk kakaóporral a tetejét.
  3. Végül egyenlő részekre szeleteljük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218090992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása