Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 kiskanál vanília aroma
- 200 g vaj
- 500 g gesztenyemassza
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 170 g porcukor
+ kakaópor a tetejére
Elkészítése a piskótának:
- A tojásokat kettéválasztjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
- A lisztet és kakaóport átszitáljuk, és laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 15 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése:
- A tejet, a vanília aromát és a pudingport összekeverjük, felforraljuk és sűrűre főzzük. Végül kihűtjük a pudingot.
- A szobahőmérsékletű vajat habverő gép segítségével habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a pudingot, a porcukrot és gesztenye masszát.
Tejszínes rész elkészítése:
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
Összeállítása:
- A piskótára egyenletesen elkenjük a gesztenyés krémet és végül a tejszín is.
- A hűtőbe tesszük és megszórjuk kakaóporral a tetejét.
- Végül egyenlő részekre szeleteljük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218090992
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.