SütiSári

Semmi más csak sütés

Blondie

Kipróbáltam Gordon Ramsay blondie receptjét. Számomra nagyon finom és puha blondie-t kapunk. Remélem, kipróbáljátok, ezt nem lehet kihagyni. Nagyon gyorsan és könnyen össze lehet dobni.

dsc_7668.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 200 g fehér csoki
  • 100 g aszalt vörös áfonya + Irsai Olivér bor (az áfonya áztatásához)
  • 250 g olvasztott vaj
  • 160 g kristálycukor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 2 db tojás

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazan összekeverjük.
  2. A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
  3. Az áfonyát beáztatjuk Irsai Olivér borba.
  4. A vajat tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília aromát.
  5. A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x33cm) öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 30-35 percig sütjük.
  8. Tűpróbával ellenőrizzük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása