Kipróbáltam Gordon Ramsay blondie receptjét. Számomra nagyon finom és puha blondie-t kapunk. Remélem, kipróbáljátok, ezt nem lehet kihagyni. Nagyon gyorsan és könnyen össze lehet dobni.
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 200 g fehér csoki
- 100 g aszalt vörös áfonya + Irsai Olivér bor (az áfonya áztatásához)
- 250 g olvasztott vaj
- 160 g kristálycukor
- 1 kiskanál vanília aroma
- 2 db tojás
Elkészítése:
- A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazan összekeverjük.
- A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
- Az áfonyát beáztatjuk Irsai Olivér borba.
- A vajat tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília aromát.
- A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x33cm) öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 30-35 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218091002
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.