SütiSári

Semmi más csak sütés

Sütőtök habcsók

A habcsók édes és ropogós is lehet és bármilyen formában el lehet készíteni. A Halloween –i buli kiváló alkalom arra ,hogy parti falat készítsünk belőle,

dsc_5292.jpg

Hozzávalók:

  • 40 g tojásfehérje (kb. 1 db tojásfehérje)
  • 90 g kristálycukor
  • 24 g víz

Először cukorszirupot készítünk. A cukrot és a vizet feltesszük forrni(118°C-ig).Ha nincsen otthon cukorhőmérő,amikor a buborékok kezdenek csendesülni akkor jó a szirup. Miközben a szirup készül elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Utána csurgassuk  lassan a tojásfehérjéhez a szirupot és addig verjük kemény habbá mikor már kihűlt. A habot ketté szedjük,az egyikbe narancssárga ételfestéket teszünk a másikba pedig zöld ételfestéket teszünk. A narancssárga masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a zöldet levélcsőbe tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk a habcsókokat. Előmelegített sütőben  110°C-on (légkeveréses) 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.

   

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318085976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása