A habcsók édes és ropogós is lehet és bármilyen formában el lehet készíteni. A Halloween –i buli kiváló alkalom arra ,hogy parti falat készítsünk belőle,
Hozzávalók:
- 40 g tojásfehérje (kb. 1 db tojásfehérje)
- 90 g kristálycukor
- 24 g víz
Először cukorszirupot készítünk. A cukrot és a vizet feltesszük forrni(118°C-ig).Ha nincsen otthon cukorhőmérő,amikor a buborékok kezdenek csendesülni akkor jó a szirup. Miközben a szirup készül elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Utána csurgassuk lassan a tojásfehérjéhez a szirupot és addig verjük kemény habbá mikor már kihűlt. A habot ketté szedjük,az egyikbe narancssárga ételfestéket teszünk a másikba pedig zöld ételfestéket teszünk. A narancssárga masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a zöldet levélcsőbe tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk a habcsókokat. Előmelegített sütőben 110°C-on (légkeveréses) 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.