SütiSári

Semmi más csak sütés

Madártej szelet

 41861187_535491216881379_9035478182706282496_n.jpg

 

Ki ne ismerné a madártejet? Gondoltam egyet és egy másik formában elkészítettem a családomnak.

Hozzávalók a tésztához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 140 g liszt
  • 120 g kristálycukor
  • ½ csomag sütőpor

Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük. Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7dl tej
  • 250 g porcukor
  • 250 g vaj

A tetejére: 5 dl tejszín és 2 csomag habfixáló

A tojássárgáját és a pudingporral elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára tesszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót. A tejszínt a krém tetejére kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt. Egyenlő részre vágjuk és csokival spinneljük a tetejét.

 41864457_2091872191127964_4342746805713240064_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518085960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása