Ki ne ismerné a madártejet? Gondoltam egyet és egy másik formában elkészítettem a családomnak.
Hozzávalók a tésztához:
- 8 db tojásfehérje
- 140 g liszt
- 120 g kristálycukor
- ½ csomag sütőpor
Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük. Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- 250 g porcukor
- 250 g vaj
A tetejére: 5 dl tejszín és 2 csomag habfixáló
A tojássárgáját és a pudingporral elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára tesszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót. A tejszínt a krém tetejére kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt. Egyenlő részre vágjuk és csokival spinneljük a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.