A hétvégén családi rendezvény lesz nálunk. Így arra gondoltam készíttek egy duna hullám süteményt.
Hozzávalók a tésztához
- 3 tojás
- 150 g liszt
- 125 g vaj
- 125 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 db fél barack
A vajat és porcukrot habverő segítségével habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A lisztet és sütőport elkeverjük egy edényben. A tojásfehérjét 70 %-ig felverjük. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet apránként és utána hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (lazán elkeverjük).A tésztát két részre osztjuk,az egyik felébe hozzá adjuk a kakaóport. A barackot egyenlő darabra vágjuk fel. A tésztát sütőpapírral 20x33cm bélelt formába öntjük. A sima tésztát elsimítjuk és kakaós tésztát is rásimítjuk. Ráhelyezzük a barackot. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük (légkeveréses).
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
A pudingot,a tejet és a cukrot sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük a habverő segítségével. A tészta tetejére öntjük a krémet és egyenletesen elkentjük. Hűtőben pihentetjük.
Tetejére:100 g étcsokoládé és 2 evőkanál olaj
A csokit gőz fölött megolvasztjuk és hozzá keverjük az olajat. A krém tejére öntjük a csokit és elkenjük. Hűtőbe tesszük és egyenlő szeletekre vágjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.