SütiSári

Semmi más csak sütés

Duna hullám

A hétvégén családi rendezvény lesz nálunk. Így arra gondoltam készíttek egy duna hullám süteményt.

Hozzávalók a tésztához

  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 125 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 db fél barack

 

dsc_5177.jpg

 

A vajat és porcukrot habverő segítségével habosra verjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. A lisztet és sütőport elkeverjük egy edényben. A tojásfehérjét 70 %-ig felverjük. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet apránként és utána hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (lazán elkeverjük).A tésztát két részre osztjuk,az egyik felébe hozzá adjuk a kakaóport. A barackot egyenlő darabra vágjuk fel. A tésztát sütőpapírral 20x33cm bélelt formába öntjük. A sima tésztát elsimítjuk és kakaós tésztát is rásimítjuk. Ráhelyezzük a barackot. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük (légkeveréses).

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj

A pudingot,a tejet és a cukrot sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük a habverő segítségével. A tészta tetejére öntjük a krémet és egyenletesen elkentjük. Hűtőben pihentetjük.

 

Tetejére:100 g étcsokoládé és 2 evőkanál olaj

A csokit gőz fölött megolvasztjuk és hozzá keverjük az olajat. A krém tejére öntjük a csokit és elkenjük. Hűtőbe tesszük és egyenlő szeletekre vágjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9918085974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása