Hozzávalók:
- 850 g liszt
- 85 g vaj
- 85 g kristálycukor
- 4,25 dl tej
- 2 db tojás
- 34 g élesztő
- 5 g só
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 kk. vanília aroma
Elkészítése:
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzá adjuk a citrom reszelt héját.
- Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A tésztát 5 egyenlő részre vágjuk és egyenként hosszú rúddá hengergetjük.
- A videóban látható módon megformázzuk.(Hármas fonással).
- Koszorú alakúra formázzuk.
- Maradék két rúd tésztából a füleket formázzuk meg és a koszorú tetejére tesszük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- A kalácsot lekenjük egész felvert tojással.
- Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418842188
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.