SütiSári

Semmi más csak sütés

Megéri a várakozást, így készül a nyuszi kalács

 

dsc_0121_1.jpg

dsc_0136_1.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 850 g liszt
  • 85 g vaj
  • 85 g kristálycukor
  • 4,25 dl tej
  • 2 db tojás
  • 34 g élesztő
  • 5 g só
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 2 kk. vanília aroma

 

Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzá adjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  7. A tésztát 5 egyenlő részre vágjuk és egyenként hosszú rúddá hengergetjük.
  8. A videóban látható módon megformázzuk.(Hármas fonással).
  9. Koszorú alakúra formázzuk.
  10. Maradék két rúd tésztából a füleket formázzuk meg és a koszorú tetejére tesszük.
  11. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
  12. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  13. A kalácsot lekenjük egész felvert tojással.
  14. Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418842188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása