Hozzávalók a brownie alaphoz:
- 70 g étcsoki
- 110 g vaj
- 135 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 5 g vanília aroma
- 8 g kakaópor
- 60 g liszt
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 g habtejszín
- 5 ek. méz
- 2 ek. pisztácia krém
Hozzávalók:
- 2 ek. pisztácia krém
- 1 marék Kadayif tészta
- 20 g vaj
Hozzávalók a torta tetejéhez:
- 20 g tejszín
- 150 g étcsoki
Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.
Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
Egy 21 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejét.
Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Kevés vajon megpirítjuk a kadayif tésztát.
Hozzáadjuk a pisztácia krémet és a pirított tésztát.
Enyhén folyós állagot kell kapnunk.
Félre tesszük a tölteléket.
Egy 21 cm-es torta formába helyezzük a brownie alapot.
Ráöntjük a kadayif alapot a brownie tésztára és egy kenőkéssel elkenjük rajta.
A felvert tejszínhabot, a mascaponét, a pisztácia krémet és a mézet egy habverő segítségével elkeverjük.
A kadayifes tészta tetején a mascaponés krémet egyenletesen elkenjük.
A csokit és a tejszínt mikróban felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére.
Visszatesszük a hűtőbe a süteményt.
Én egy kis pisztáciával, pisztácia krémmel és csoki mézikékkel díszítettem a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.