Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű pitéhez:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A tészta elkészítése:
A lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd utána a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük. Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékét.
A töltelék hozzávalói:
- 3 db tojásfehérje
- 150 g kristálycukor
- 450 g görögjoghurt
- 4 ek. liszt
- 1 tk. vanília aroma
- 150 g szeder
- 1 tk. fahéj
A töltelék hozzávalóit egy edényben összekeverjük, szeder szemeket nem tesszük bele.
Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
. Lekenjük vékonyan lekvárral a tésztát és ráhelyezzük a tölteléket. A töltelék tetejére szeder szemeket helyezünk. A pite tetejét tetszőleges módon díszíthetjük, a megmaradt tésztából. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 30 percig sütjük. De ez sütő fajtájától függ! Ha már aranybarna a tészta, akkor kész.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.