Tésztához:
- 3 db tojás
- 100 g cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 200 g liszt
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
Almás töltelékhez:
- 1 kg alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1,5 csomag vanília ízű pudingpor
- 1/2 citrom leve
- 3 dl víz
Túróhabhoz:
- 250 g mascapone
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítés
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejet és hozzá forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük. Előmelegített 180°C-os sütőben kb.20 percig készre sütjük.
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és facsarjuk ki az almákat.
A tölteléket helyezzük egy gyorsforralóba adjuk hozzá a citromlevet, cukrot, fahéjat és 1,5dl vizet, majd puhára főzzük.
Hozzáadjuk a maradék vízben elkevert pudingport az almához. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A piskótát keretbe helyezzük.
Ha kihűlt a töltelék akkor egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.
Pár percre a hűtőbe helyezzük a sütit.
Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből. A tejszínt, a mascarponét és a porcukrot habbá verjük. Egyenletesen a süti tetejére kenjük
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.