Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 3 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 1 csomag főzésnélküli vaníliás pudingpor
- 80 g porcukor
- 1 csomag expressz zselatin
A rétegek közé:
- szeder lekvár
- szeder szemek
Elkészítése:
Óvatosan elkeverjük a tejszínt és pudingport.
Hozzáadjuk a mascarponét és porcukrot a tejszínhez.
A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
A babapiskótákat megforgatjuk a szeder lekvárban és a torta aljára tesszük.
Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején. Megszórjuk a krém tetejét szederrel.
A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét előtte fóliázzuk le.
A torta tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Erre kb. 300 g felvert tejszín kell.
Díszítése tetszés szerint.
szívtortaforma: 18 cm
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.