SütiSári

Semmi más csak sütés

Gimbelem gombolom, így készül a gombócom

dsc_0102_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 ek. sertészsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 5 tk őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 5 közepes db zeller
  • 1 dl víz

A krumpligombóchoz

  • 500 g burgonya
  • 250 g finomliszt
  • 1 ek só
  • zöldfűszer ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát, valamint hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Alaposan elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és felöntjük vízzel.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak.
  4. Megfőtt krumplit törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
  5. Formázzunk belőle gombócokat, és a leves elkészülte előtt nem sokkal a leveshez adjuk, abban főzzük készre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr618366595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása