Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 4 ek kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 4 ek liszt
- 6 g sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 500 g tehéntúró
- 1db citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 8 dl Fanta szénsavas üdítő
- 4 ek cukor
Elkészítése:
- A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat.
- A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a vajat, a porcukrot, a villával összetört túrót, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük.
- A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapnunk, amelyet egy kicsit hűlni hagyunk.
- Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2418353355
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.