SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez nasi lesz a kelléke, a hosszú szilveszteri estéknek

dsc_0010_1.jpg

dsc_0002_1.jpg

dsc_0012_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 360 g liszt
  • 144 g reszelt sajt
  • 5 g só
  • 108 g tej
  • 72 g vaj
  • 1 kk. cukor
  • 1 db alma

Lekenéshez: felvert tojás+ reszelt sajt

 

Elkészítése:

  1. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. A száraz anyagokat a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Ha már félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot.
  4. A tésztát a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
  5. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kis darabokra vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az almás-sajtos rudakat.
  7. Meleg helyen kelesztjük 30 percig.
  8. A végén tojással lekenjük és megszórjuk sajttal a tetejüket.
  9. Előmelegített sütőben 210°C-on 10 percig süssük az almás-sajtos rudakat.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7718287975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása