SütiSári

Semmi más csak sütés

Kerek mákos zsemle, nem fér a zsebembe

dsc_8022_1.jpg

dsc_8040_1.jpg

dsc_8045_1.jpg

dsc_8047_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 375 g kenyérliszt
  • 250 g liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 12 g só
  • 25 g olaj
  • 1 kk. cukor
  • 300 g víz

Lekenéshez: felvert tojás+ mák

Elkészítés:

 

  1. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
  3. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  4. Kelesztés után 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
  5. Egy zsemle súlya 100 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
  7. Letakarva duplájára kelesztjük őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük és megszórjuk mákkal a tetejüket.
  8. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618202059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása