Hozzávalók a tésztához:
- 375 g kenyérliszt
- 250 g liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 12 g só
- 25 g olaj
- 1 kk. cukor
- 300 g víz
Lekenéshez: felvert tojás+ mák
Elkészítés:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Kelesztés után 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
- Egy zsemle súlya 100 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
- Letakarva duplájára kelesztjük őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük és megszórjuk mákkal a tetejüket.
- Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618202059
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.