SütiSári

Semmi más csak sütés

Nem titok, de egyre megy, kekszre kerül majd a meggy

dsc_6746_1.jpg

dsc_6748_1.jpg

dsc_6756_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 63 g vaj
  • 63 g cukor
  • 1 db tojás
  • 55 g zabliszt
  • 30 g liszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 100 g étcsoki
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csipet só

+ meggy lekvár

Elkészítése

 

  1. A csokoládékat felvágjuk apró kockákra.
  2. Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót.
  3. A vajat keverjük habosra a cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát, a tojást, a csokidarabokat és száraz alapanyagokat. Finoman összegyúrjuk a masszát.
  4. Pici golyókat formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.
  5. A tenyerünkkel lenyomkodjuk a kekszeket.
  6. A keksz közepére az ujjunk segítségével egy mélyedést készítünk. A mélyedés közepére egy kis kanál meggy lekvárt helyezzünk.
  7. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10 perc alatt megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8018157530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása