SütiSári

Semmi más csak sütés

Harry Potter torta

dsc_6347_1_1.jpg

dsc_6336_1.jpg

dsc_6347_1.jpg

dsc_6351_1.jpg

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g tej
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 100 g kristálycukor
  • 20 g tejszín ízű pudingpor
  • 3 kk. vanília paszta vagy aroma

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. rizsliszt
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 csipet só

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. A sót és lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  4. Sütőpapírral bélelt 30X40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elterítjük.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  6. A tejet, a cukrot és a pudingot összekeverjük és felfőzzük.
  7. A mascaponét és kihűlt pudingot habverő géppel elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát.
  8. A piskótából 5 egyenlő csíkot vágunk és lekenjük a krémmel.
  9. Egy piskótacsíkot tekerjünk fel szorosan, és helyezzük állítva egy tányér közepére. A többi csíkot pedig rátekerjük egyesével a középen levő rolád köré úgy, hogy a végek illeszkedjenek egymáshoz.
  10. Díszítése tetszés szerint.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr118124180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása