SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyalánkságok ásza, Süti Sári ezt így csinálja!

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db tojás

Ribizlis részhez:

  • 150 g feketeribizli
  • 150 g piros ribizli
  • 50 g víz
  • 60 g kristálycukor
  • 2 ek. citromlé

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

A rétegek közé: málna

 

Elkészítése:

 

  1. A fekete ribizlit botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet és a citromlevet, majd felfőzzük.
  2. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
  3. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  4. A babapiskótákat megforgatjuk a ribizlis keverékben és az edény aljára tesszük.
  5. Jöhet egy adag krém majd ezt elsimítjuk.
  6. A krém tetejét egyenletesen megszórjuk málnával. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük az erdei gyümölcsös tiramisut.
  7. Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét, majd a másik felét gyümölccsel díszítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1118114480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása