A sajtkrémhez:
- 500 g mascarpone
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 2 kk. vanília aroma
- 3 ek. joghurt
- 2 db citrom héja
Az alaphoz:
- 244 g darált keksz
- 120 g vaj
Elkészítése:
- A kekszet és az olvasztott vajat egy tálban összekeverjük.
- Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába töltjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 15 percig sütjük.
- A mascarponéhoz hozzáadjuk a joghurtot, a keményítőt, a tojásokat, a cukrot, a vanília aromát és a citrom reszelt héját. Ezt a krémet a kihűlt keksz alapra öntjük.
- Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 60-70 percig sütjük.
- Miután kihűlt a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.
- Díszítése tetszés szerint történhet.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418093224
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.