SütiSári

Semmi más csak sütés

Sajttortát már posztolom, éhes más a pocakom

 

A sajtkrémhez:

 

  • 500 g mascarpone
  • 100 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kk. vanília aroma
  • 3 ek. joghurt
  • 2 db citrom héja

 

Az alaphoz:

  • 244 g darált keksz
  • 120 g vaj

 

Elkészítése:

  1. A kekszet és az olvasztott vajat egy tálban összekeverjük.
  2. Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába töltjük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben 180°C fokon 15 percig sütjük.
  4. A mascarponéhoz hozzáadjuk a joghurtot, a keményítőt, a tojásokat, a cukrot, a vanília aromát és a citrom reszelt héját. Ezt a krémet a kihűlt keksz alapra öntjük.
  5. Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 60-70 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.
  7. Díszítése tetszés szerint történhet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7418093224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása