SütiSári

Semmi más csak sütés

Minnie epres–túrós mousse torta

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 125 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 g fehércsoki
  • 125 g olvasztott vaj
  • 20 g kristálycukor
  • 3 kiskanál vanília aroma
  • 1 db tojás

 

Hozzávalók a ribizli curdhöz

 

  • 100 g ribizli
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 1 db tojás
  • 40 g víz
  • 1 lapzselatin

Túró réteghez:

  • 250 g túró
  • 140 g porcukor
  • fél citrom leve
  • 3 lap zselatin
  • 320 g habtejszín

 

 

Eperzselé:

 

  • 175 g eper
  • 75 g kristálycukor
  • 2 db lapzselatin

+ a torta oldalához félbe vágott eper szemek

 

Elkészítése:

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A cukrot, a vizet és a ribizlit összekeverjük.
  3. Botmixerrel pépesítjük ribizlit majd átszűrjük.
  4. Utána hozzáadjuk a tojást és a vajat, vízfürdő felett addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk lapzselatint és hagyjuk kihűlni.
  5. Ráöntjük egy folpackkal bélelt torta formába (18 cm) és kifagyasztjuk.
  6. A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
  7. A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
  8. A vajat a tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot. A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket.
  9. Egy 22 cm szilikonos torta formába öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
  10. Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 20 percig sütjük.
  11. Tűpróbával ellenőrizzük.
  12. Sütőpapírral kibéleljük a szélét a tortakarikának, majd a kihűlt piskótát visszatesszük a tortakarikába. A karika belsejét kipakoljuk félbe vágott eperrel.
  13. A túrós réteghez a túrót, a porcukorral áttörjük vagy botmixerrel átkeverjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk a túróhoz. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
  14. Mikróban felmelegítjük a lapzselatint, a tejszínes krémhez hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez. A tortaformába öntjük krémet a blondie tetejére és ráhelyezzük kifagyasztott ribizli curdot.
  15. Ráhelyezzük a másik adag kémet és egyenletesen elsimítjuk. Fóliázva a tortaformával együtt betesszük a hűtőbe.
  16. Az epret botmixerrel átpasszírozzuk. Felforraljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot és az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. Leszűrjük és megnézzük az ujjunk segítségével, hogy szobahőmérsékletű-e.
  17. Ráöntjük a torta tetejére és hűtőbe visszatesszük. Megvárjuk, míg megköt az eperzselé majd a tortát kivágjuk a karikából. Díszítése tetszés szerint eperrel, csoki dísszel, habtejszínnel. Ki hogyan szeretné díszíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8918092938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása