Hozzávalók a tésztához:
- 437 g liszt
- 10 g élesztő
- 5 g só
- 10 g kristálycukor
- 2 ek. olaj
- 110 g vaj
- 1 db tojás
- 237 g tej
Elkészítés:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához a vaj kivételével.
- Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor hozzáadjuk a puha vajat.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Egyenlő részre osztjuk a tésztát majd kigömbölyítjük őket.
- Letakarva ismét 5 percig kelesztjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
- Letakarva kelesztjük duplájára a zsemléket, ez kb. 45 perc, a végén egész tojással lekenjük a tetejüket.
- Megszórjuk tökmaggal a zsemlék tetejét és előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig süssük a zsemléket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318093202
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.