SütiSári

Semmi más csak sütés

Gólya, gólya, gilice, török gyerek receptje, magyar gyerek sütötte

dsc_2777_2.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 500 g liszt
  • 20 g élesztő
  • 5 g só
  • 2 ek, kristálycukor
  • 75 g olaj
  • 1 db tojás
  • 150 g tej
  • 150 g joghurt
  • 1 tk. sütőpor

 

Elkészítés:

  1. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához
  3. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó a tészta.
  4. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  5. Egyenlő részre osztjuk a tésztát majd csíkokat sodrunk belőle.
  6. csigavonalban feltekerjük a tésztát.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
  8. Letakarva kelesztjük duplájára a zsemléket, ez kb. 30 perc, a végén egész tojással lekenjük a tetejüket.
  9. Megszórjuk szezámmaggal a zsemlék tetejét és előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig süssük a zsemléket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2118093284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása