Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 20 g élesztő
- 5 g só
- 2 ek, kristálycukor
- 75 g olaj
- 1 db tojás
- 150 g tej
- 150 g joghurt
- 1 tk. sütőpor
Elkészítés:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához
- Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó a tészta.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Egyenlő részre osztjuk a tésztát majd csíkokat sodrunk belőle.
- csigavonalban feltekerjük a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
- Letakarva kelesztjük duplájára a zsemléket, ez kb. 30 perc, a végén egész tojással lekenjük a tetejüket.
- Megszórjuk szezámmaggal a zsemlék tetejét és előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig süssük a zsemléket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2118093284
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.