SütiSári

Semmi más csak sütés

Friss,piros, teteje ropogós, epres brûlée ami zamatos

 

Hozzávalók a szedres részhez:

  • 170 g eper
  • 60 g cukor
  • 2 ek. citromlé

Hozzávalók az alaphoz:

 

  • 3 dl tejszín (legalább 35%-os)
  • 1,32 dl tej
  • 60 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál vanília aroma

A tetejére: kb. 3 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítése:

 

  1. Először előmelegítjük a sütőt 140°C-ra (légkeverés nélkül, alsó-felső sütés).
  2. Egy gyorsforralóban vizet forralunk.
  3. Felfőzzük az epret a cukorral és a citromlével.
  4. Átmegyünk rajta botmixerrel az epren.
  5. A tepsit és a 4 db kerámiaformát elővesszük.
  6. Egyenletesen eloszlatjuk a formákba epres keveréket.
  7. Egy tálban a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót és a tojássárgáját összekeverjük.
  8. Fontos, hogy a habverővel ne habosítsunk, mert az alapba levegő buborékok kerülnek, és ne keverjük össze külön a cukrot a tojássárgájával.
  9. Az alapot az epres keverék tetejére öntjük.
  10. A tepsibe forró vizet öntünk az alapig.
  11. Sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
  12. Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből, hogy ne süljön tovább a krém.
  13. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  14. Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával karamellizáljuk a cukrot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418093026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása