Hozzávalók a szedres részhez:
- 170 g eper
- 60 g cukor
- 2 ek. citromlé
Hozzávalók az alaphoz:
- 3 dl tejszín (legalább 35%-os)
- 1,32 dl tej
- 60 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 4 db tojássárgája
- 2 evőkanál vanília aroma
A tetejére: kb. 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
- Először előmelegítjük a sütőt 140°C-ra (légkeverés nélkül, alsó-felső sütés).
- Egy gyorsforralóban vizet forralunk.
- Felfőzzük az epret a cukorral és a citromlével.
- Átmegyünk rajta botmixerrel az epren.
- A tepsit és a 4 db kerámiaformát elővesszük.
- Egyenletesen eloszlatjuk a formákba epres keveréket.
- Egy tálban a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót és a tojássárgáját összekeverjük.
- Fontos, hogy a habverővel ne habosítsunk, mert az alapba levegő buborékok kerülnek, és ne keverjük össze külön a cukrot a tojássárgájával.
- Az alapot az epres keverék tetejére öntjük.
- A tepsibe forró vizet öntünk az alapig.
- Sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
- Akkor jó a brûlée, ha nem ragad az ujjunkra és krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos. Azonnal kivesszük a vízfürdőből, hogy ne süljön tovább a krém.
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Tálaláskor a krém tetejére kristálycukrot szórunk, egyenletesen eloszlatjuk. Majd szakácsfáklyával karamellizáljuk a cukrot.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418093026
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.