SütiSári

Semmi más csak sütés

Elkészült Sára új kalácsa, sütőtöktől nőtt a varázsa

dsc_3568_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 60 g vaj
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 db tojássárgája

Hozzávalók sütőtökös réteghez:

  • 225 g sütőtök püré
  • 4 ek. liszt

Lekenéshez: 15 g vaj

 

Elkészítése:

  1. A meleg tejet, 1 ek. cukorral és az élesztőt összekeverjük. Hagyjuk 10 percig. hogy az élesztő felfusson.
  2. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót és a lisztet a dagasztó üstben összekeverjük.
  3. Legvégén a felfutatott élesztőt, a tojást és a vajat is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  4. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  5. A tésztát kettéválasztjuk. Az egyik tésztarészt összegyúrjuk sütőtök pürével.
  6. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
  7. Mindkettőt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  8. A világosabb tésztára helyezzük a sütőtökös tésztát és feltekerjük.
  9. Sütőpapírral bélelt formába tesszük a kalácsot.
  10. Újabb 1 órán át lefedve kelesztjük meleg helyen.
  11. A kalácsot lekenjük olvasztott vajjal.
  12. Előmelegített 165°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318093340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása