SütiSári

Semmi más csak sütés

Dimbes-dombos kenyér Ázsiából

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 250 g tönkölyliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 180 g víz
  • 100 g tej
  • 9 g só
  • 40 g kristálycukor
  • 30 g vaj
  • 80 g joghurt
  • + 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítése:

  1. A sót, a liszteket, a vajat egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és a joghurtot.
  2. Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
  3. A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
  4. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  5. Lemérjük a tésztát és három egyenlő részre osztjuk majd kigömbölyítjük őket.
  6. Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
  7. A kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük őket.
  9. Letakarva 1 óráig kelesztjük a kenyeret.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 25-30percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9018092934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása