SütiSári

Semmi más csak sütés

Tiramisu torta

ppp_3.jpg

Hozzávalók a 22 cm átmérőjű tortaformához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. kristálycukor
  • 5 ek. liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 200 g porcukor
  • 10 g vanília aroma
  • 5 kk. kávé

+ málna

+ 12 db babapiskóta

+kávé

Díszítéshez:

  • 80 g fehércsoki
  • kakaópor

 

Elkészítése:

  1. Egy 22cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal kikenjük és liszttel is megszórjuk.
  2. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha kihűlt a piskóta 3 egyenlő részre vágjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot és habfixálót.
  8. Mascaponéhoz hozzáforgatjuk a tejszínt és hozzáadjuk a vanília aromát és a kávét.
  9. A piskótát meglocsoljuk kávéval és egy réteg krémet egyenletesen rákenünk.
  10. Megszórjuk málnával és ráhelyezzük a babapiskótákat. Megint egy réteg a krémből, amit egyenletesen elkenünk.
  11. Másik réteget is ugyanígy megismételjük.
  12. Végül a torta tetejét és oldalát lekenjük krémmel.
  13. Hagyjunk egy kis krémet a díszítéshez.
  14. A fehér csokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
  15. Egy sütőpapíron egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével, megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük.
  16. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk a csokikat.
  17. Maradék krémet csillagcsöves habzsákba tesszük.
  18. Megszórjuk a torta tetejét kakaóporral, maradék krémmel és csoki korongokkal díszítjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418091568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása