Hozzávalók a 22 cm átmérőjű tortaformához:
- 5 db tojás
- 5 ek. kristálycukor
- 5 ek. liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 200 g porcukor
- 10 g vanília aroma
- 5 kk. kávé
+ málna
+ 12 db babapiskóta
+kávé
Díszítéshez:
- 80 g fehércsoki
- kakaópor
Elkészítése:
- Egy 22cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal kikenjük és liszttel is megszórjuk.
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kihűlt a piskóta 3 egyenlő részre vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot és habfixálót.
- Mascaponéhoz hozzáforgatjuk a tejszínt és hozzáadjuk a vanília aromát és a kávét.
- A piskótát meglocsoljuk kávéval és egy réteg krémet egyenletesen rákenünk.
- Megszórjuk málnával és ráhelyezzük a babapiskótákat. Megint egy réteg a krémből, amit egyenletesen elkenünk.
- Másik réteget is ugyanígy megismételjük.
- Végül a torta tetejét és oldalát lekenjük krémmel.
- Hagyjunk egy kis krémet a díszítéshez.
- A fehér csokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
- Egy sütőpapíron egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével, megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük.
- Kerek szaggatóval kiszaggatjuk a csokikat.
- Maradék krémet csillagcsöves habzsákba tesszük.
- Megszórjuk a torta tetejét kakaóporral, maradék krémmel és csoki korongokkal díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418091568
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.