SütiSári

Semmi más csak sütés

Tejszelet

vvvv.jpg

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 3 ek. kristálycukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek. kakaópor

Krémhez:

  • 6 ek. kristálycukor
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • ½ l tej
  • 230 g habtejszín

Tetejére

  • 141 g fehércsokoládé

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  5. A piskóta kihűlt, akkor kettévágjuk.
  6. A tejszínt habbá verjük.
  7. A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
  8. Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
  9. A pudinghoz hozzákeverjük a tejszínt.
  10. Egy fél piskótát keretbe helyezzük, ráhelyezzük a krémet és egyenletesen elkenjük.
  11. Ráhelyezzük a másik fél a piskótát.
  12. Hűtőbe tesszük min. 1 órára.
  13. Felolvasztjuk a fehér csokit és egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.
  14. Egyforma szeletekre vágjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6118091590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása