SütiSári

Semmi más csak sütés

Stollen (drezdai kalács)

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 10 g instant élesztő
  • 10 g só
  • 150 g vaj
  • 250 g tej
  • 55 g darált mandula
  • 100 g vörösáfonya
  • 100 g aszalt datolya
  • 100 g aszalt sárgabarack
  • 2 kk. fahéj
  • 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

  1. A kimért cukorból 2 kiskanál kivesszük és a meleg tejjel elkeverjük. Felfuttatjuk benne a száraz élesztőt.(kb. 15 percig)
  2. A lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a fűszereket, a mandulát, a cukrot, hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és géppel kidolgozzuk a tésztát.
  3. 1 óráig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát ketté osztjuk és kinyújtjuk. A videóban látható módon megformázzuk.
  5. Előmelegített 190°C-os sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5218092250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása