SütiSári

Semmi más csak sütés

Pastéis de Belém

o.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 370 g liszt
  • 3,7 g porcukor
  • 148 g vaj
  • 100 g tejszín
  • 85 g tej
  • 7,4 g só

Vajas rész:

  • 167 g vaj
  • 19 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 30 g liszt
  • 17 g vaj
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a tejet a száraz összetevőkhöz.
  3. Végül összegyúrjuk.
  4. Lisztes asztalra kivesszük, kigömbölyítjük.
  5. Folpackba csomagjuk a tésztát.
  6. A tésztát a hűtőbe tesszük min. 30 percre.
  7. A vajat és lisztet összekeverjük és két Folpack között nyújtófa segítségével téglalapot formálunk.
  8. A hűtőbe tesszük a tészta mellé a vajas részt.
  9. Egy lisztezett deszkán a tésztából 4 fület nyújtunk belőle és a közepére helyezzük a vajat.
  10. Behajtjuk a füleket alulról felülről.
  11. Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta.
  12. Majd megint kinyújtjuk a tésztát és 1x4 hajtás végzünk rajta és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezt, folyamatot 6-szor megismételjük.
  13. Másnap kinyújtjuk a tésztát és feltekerjük.
  14. 15 db egyelő korongot vágunk a tésztából.
  15. Szilikonos muffin formába tesszük a tészta korongokat a videóban látható módon megformázzuk őket.
  16. A 1,2 dl tejet és lisztet csomómentesre keverjük.
  17. A vajat, a maradék tejet, a sót és a cukrot felforraljuk egy edényben.
  18. Hozzáadjuk a tejhez lisztes keveréket. Végül a tojássárgáját és puding sűrűségűre főzzük.
  19. Ha kihűlt megtöltjük vele a kosárkákat a krémmel és előmelegített sütőben 200 °C-on 16 percig sütjük. (alsó-felső sütés)
  20. Grill funkcióra állítjuk a sütőt és tovább 5 percig sütjük, míg arany barnára nem sül a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9618091612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása