Hozzávalók a tésztához:
- 370 g liszt
- 3,7 g porcukor
- 148 g vaj
- 100 g tejszín
- 85 g tej
- 7,4 g só
Vajas rész:
- 167 g vaj
- 19 g liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 30 g liszt
- 17 g vaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a tejet a száraz összetevőkhöz.
- Végül összegyúrjuk.
- Lisztes asztalra kivesszük, kigömbölyítjük.
- Folpackba csomagjuk a tésztát.
- A tésztát a hűtőbe tesszük min. 30 percre.
- A vajat és lisztet összekeverjük és két Folpack között nyújtófa segítségével téglalapot formálunk.
- A hűtőbe tesszük a tészta mellé a vajas részt.
- Egy lisztezett deszkán a tésztából 4 fület nyújtunk belőle és a közepére helyezzük a vajat.
- Behajtjuk a füleket alulról felülről.
- Kinyújtjuk a tésztát, és 1x3 hajtás végzünk rajta.
- Majd megint kinyújtjuk a tésztát és 1x4 hajtás végzünk rajta és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezt, folyamatot 6-szor megismételjük.
- Másnap kinyújtjuk a tésztát és feltekerjük.
- 15 db egyelő korongot vágunk a tésztából.
- Szilikonos muffin formába tesszük a tészta korongokat a videóban látható módon megformázzuk őket.
- A 1,2 dl tejet és lisztet csomómentesre keverjük.
- A vajat, a maradék tejet, a sót és a cukrot felforraljuk egy edényben.
- Hozzáadjuk a tejhez lisztes keveréket. Végül a tojássárgáját és puding sűrűségűre főzzük.
- Ha kihűlt megtöltjük vele a kosárkákat a krémmel és előmelegített sütőben 200 °C-on 16 percig sütjük. (alsó-felső sütés)
- Grill funkcióra állítjuk a sütőt és tovább 5 percig sütjük, míg arany barnára nem sül a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9618091612
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.