SütiSári

Semmi más csak sütés

Medvehagymás pogi

 

 

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 312 g liszt
  • 1 db tojás
  • 31 g tej
  • 18 g élesztő
  • 5 kk. só
  • 100 g medvehagyma

Lekenéshez egy darab tojás.

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a mascaponét, a tojást, az apróra vágott medvehagymát és az élesztőt összekeverjük majd tésztát gyúrunk belőlük.
  2. Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát.
  3. Kinyújtjuk a tésztát és egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  5. Meleg helyen 30 percig kelesztjük a pogácsákat.
  6. Lekentjük felvert tojással a pogik tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2618092292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása