SütiSári

Semmi más csak sütés

Mascarponés-sajtos pogi

 

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 312 g liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 31 g tej
  • 18 g élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 3 kk. só

Teteje:

  • 1 tojásfehérje és reszelt sajt

 

Elkészítése:

  1. A langyos tejben összekeverjük az élesztőt és a cukrot, és ebben 10 percig felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, a sót, a mascaponét, a tojássárgáját és a felfutatott élesztőt összekeverjük majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát.
  4. Kinyújtjuk. Lekentjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  7. Meleg helyen 30 percig kelesztjük a pogácsákat.
  8. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518092294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása