SütiSári

Semmi más csak sütés

Malac pogi

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 3 tk. só
  • 125 g vaj
  • 12 g élesztő
  • 25 g tej
  • 70 g görög joghurt

Elkészítés:

  1. A langyos tejben az élesztőt felfutatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és joghurtot végül tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lefóliázzuk a tésztát és 30 percre a hűtőben tesszük.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és 4,5 átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  6. Ez lesz a malac feje. Az orrát 2 cm átmérőjű sima szélű szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A fülekhez egy fejet kettévágjuk aztán megint félbe, így kapunk négy fület egy körből.
  8. A malacfejet lekenjük egész tojással és fej tetejére ráhelyezzük a füleket. Utána ráhelyezzük az orrot is.
  9. A malac szeme két egész bors lesz.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8618092306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása