SütiSári

Semmi más csak sütés

Húsvéti tiramisu

 

 

Hozzávalók:

  • 18 db babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 db tojás

Ribizlis részhez:

  • 100 g feketeribizli
  • 50 g víz
  • 50 g kristálycukor
  • 2 ek. citromlé

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

  1. A feketeribizliken botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet és a citromlevet, majd felfőzzük.
  2. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
  3. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  4. A babapiskótákat megforgatjuk a ribizlis keverékben és az edény aljára tesszük.
  5. Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel.
  6. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap megszórjuk kakaóporral. Nyuszi tojássokkal díszítjük a tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9418092280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása