SütiSári

Semmi más csak sütés

Hartyáni krémes

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 48 g méz
  • 50 g kristálycukor
  • 40 g vaj
  • 175 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 11 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 500 g tej
  • 115 g birsalma püré (elhagyható)
  • 80 g vaj
  • 100 g porcukor

A rétegekhez:

  • 14 db babapiskóta
  • ribizli lekvár
  • 125 g kávé

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat, a mézet és cukrot felmelegítjük egy lábasban, míg a cukor el nem olvad benne.
  3. Ha kihűlt a keverék akkor a száraz anyagokhoz adjuk, végül a tojást is hozzátesszük.
  4. A tésztát összegyúrjuk és 2 db részre osztjuk.
  5. Lisztezett deszkán a tésztákat nyújtjuk (20x30 cm-esre) és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük.
  7. A tejet a pudinggal felfőzzük és hozzáadjuk a birs pürét.
  8. A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  9. A tésztalap tetejét lekenjük lekvárral és egyenletesen a fele krémet elkenjük rajta.
  10. A krém tetejére ráhelyezzük a kávéban megforgatott babapiskótát.
  11. A második réteget is így kenjük meg és másik lapot ráhelyezzük a tetejére.
  12. Lefedjük fóliával és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  13. Másnak szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr818092224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása