SütiSári

Semmi más csak sütés

Habos almás süti

dlleeee_fotor.jpg

 

Hozzávalók a brownie alaphoz:

  • 140 g étcsoki
  • 220 g vaj
  • 270 g kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
  • 5 g vanília aroma
  • 16 g kakaópor
  • 120 g liszt
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

 

  • 6 db alma
  • 2 kk. fahéj
  • 2 kk. citromlé
  • 195 darált dió
  • 200 g barnacukor
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 70 g gyömbér

Habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 180 g porcukor

Elkészítése:

  1. Egy tálban a csokit és a vajat a mikróban felolvasztjuk.
  2. Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgájákat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
  3. 23x23 cm-es formába öntjük a masszát és egy kenőkéssel egyenletesen elkenjük a tetejét.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.
  5. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  6. Hozzáadjuk a narancslevét, a darált diót, a reszelt gyömbért, a fahéjat és a barnacukrot.
  7. Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és előmelegített 180°C-os sütőben 25 percig sütjük.
  8. Tűpróbával ellenőrizzük.
  9. A tojásfehérjét porcukorral kihabosítjuk.
  10. Csillagcsöves habzsákba töltjük a fehérjét és tuffokat nyomunk az almás tetejére.
  11. Majd szakácsfáklyával a tojásfehérjét karamellizáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5518092014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása