SütiSári

Semmi más csak sütés

Csörögefánk

 

 

Hozzávalók:

  • 150 g tejföl
  • 20 g porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 1 ek. szódavíz
  • 1 kk. sütőpor

Elkészítése:

 

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  2. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
  3. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  4. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle derelyevágóval, aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
  5. Forró olajban kisütjük a csörögefánkokat.
  6. Megszórjuk porcukorral és lekvárral fogyasztjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3118092060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása