SütiSári

Semmi más csak sütés

Csokis madártej

ccc.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 3 db tojásfehérje
  • 2 db tojássárgája
  • 350 g tej
  • 150 g habtejszín
  • 75 g kristálycukor
  • 3 ek. kókuszreszelék
  • 4 kk. vanília aroma
  • 3 ek. kakaópor

Elkészítése:

  1. A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral és a kakaóporral, majd elkeverjük egy kis tejjel.
  2. A tejet, a tejszínt és a vanília aromát elkeverjük és feltesszük forrni.
  3. A tojásfehérjét a megmaradt fél cukorral kemény habbá verjük.
  4. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  5. Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk.
  6. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tába kiszedjük.
  7. Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és elkeverjük.
  8. A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztató is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218091670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása