SütiSári

Semmi más csak sütés

Bajor zsemle

jjjj_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt 
  • 3,5 g porélesztő
  • 150 ml víz
  • 75 g tej
  • 0,5 ek. kristálycukor
  • 0,5 ek. só
  • 25 g vaj

A vizes részhez:

  • 500 ml víz
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 1 tk. só

Elkészítése:

  1. A langyos vizet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a lisztet és a vajat összekeverjük és összegyúrjuk
  2. A tésztát legalább 5 percig kézzel az átgyúrjuk.
  3. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  4. A tésztából egyenlő darabokat vágjuk és kigömbölyítjük őket.
  5. Letakarva 25 percig kelesztjük a zsemléket.
  6. A sót, a szódabikarbónát és vizet összekeverjük és felmelegítjük.
  7. A zsemléket egy-két másodpercig főzzük a szódabikarbónás keverékben.
  8. Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
  9. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25 percig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4418091902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása