SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a guba elegáns formája, almás mákos guba torta

dsc_3024_1.jpg

dsc_3047_1.jpg

dsc_3052_1.jpg

dsc_3061_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db kakaós kalács
  • 500 ml tej
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 3 kk. vanília aroma
  • 120 g vaj
  • 75 g darált mák
  • 3-4 ek. alma lekvár

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 g porcukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás ízű hideg pudingpor
  • 200 g vaj
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 200 g habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.

A szikkadt kalácsot darabokra vágjuk.

A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kalács darabokra és citrom reszelt héját beletesszük.

A tésztát beleöntjük a szilikonos torta formába és elsimítjuk. Végül sütés előtt az alma lekvárral lekenjük a tésztát.

Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

A tejet és a pudingot összekeverjük.

A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a puding alapot.

Egy 20 cm-es torta formába helyezzük a mákos guba alapot.

A mákos guba tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.

Felvert tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818719118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása