Hozzávalók:
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db kakaós kalács
- 500 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 3 kk. vanília aroma
- 120 g vaj
- 75 g darált mák
- 3-4 ek. alma lekvár
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g porcukor
- 2 kk. vanília aroma
- 1 csomag vaníliás ízű hideg pudingpor
- 200 g vaj
- 3 dl tej
A tetejére:
- 200 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.
A szikkadt kalácsot darabokra vágjuk.
A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kalács darabokra és citrom reszelt héját beletesszük.
A tésztát beleöntjük a szilikonos torta formába és elsimítjuk. Végül sütés előtt az alma lekvárral lekenjük a tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A tejet és a pudingot összekeverjük.
A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a puding alapot.
Egy 20 cm-es torta formába helyezzük a mákos guba alapot.
A mákos guba tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.
Felvert tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.