A piskótához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 g kakaópor
- 12 dkg liszt
A töltelékhez:
- 2 db tojás
- 75 g cukor
- 1 csomag expressz zselatin
- 500 g mascarpone
- 4 dl habtejszín (min. 30%-os)
- 1 csomag habfixáló
- 200 g babapiskóta
Elkészítés:
- A piskótához a tojásokat habbá verjük a cukorral. A tojásos keverékbe beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
- A masszát elfelezzük, és az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
- Az egyik piskótalapot keretbe tesszük, rákenjük a krém 1/3-át, majd rárétegezzük a kávés szirupba mártott babapiskóta felét. Utána betakarjuk a krém másik 1/3 részével. Betakarjuk a másik piskótalappal és rákenjük a maradék krémet. Néhány órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7918382079
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.