SütiSári

Semmi más csak sütés

Könnyű, mint a lepke szárnya, ennek a paradisonak a piskótája

dsc_2802_2.jpg

 

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 150 g olaj
  • 200 g finomliszt
  • 50 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só

A krémhez:

  • 60 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 2 ek citrom lekvár
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 350 g habtejszín
  • 2 ek. citromlé

 

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. Hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
  4. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  5. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
  6. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
  7. A piskótát félbe vágjuk.
  8. A tejszínt habbá verjük.
  9. A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citromlevet és a lekvárt.
  10. Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
  11. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
  12. A lap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik piskótát.
  13. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a paradisot.
  14. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3318093270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása