A tésztához:
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 150 g olaj
- 200 g finomliszt
- 50 g tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
A krémhez:
- 60 g porcukor
- 250 g mascarpone
- 2 ek citrom lekvár
- 1 csomag expressz zselatin
- 350 g habtejszín
- 2 ek. citromlé
Elkészítése:
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Addig keverjük még homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragadt a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni.
- A piskótát félbe vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citromlevet és a lekvárt.
- Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
- A lap tetejére a krémet egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik piskótát.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a paradisot.
- Másnap szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3318093270
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.