SütiSári

Semmi más csak sütés

Csehek nagy barátja, süti sári új kalácsa

dsc_3667_2.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 75 g vaj
  • 70 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 150 g tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kk. citromlé
  • 100 g aszalt vörösáfonya
  • 100 g darált dió

Tetejére 40 g durvára tört dió

Lekenéshez: 1 db tojás

Elkészítése:

 

  1. A meleg tejet, 1 ek. cukorral és az élesztővel összekeverjük. Hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő felfusson.
  2. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót, a darált diót és a lisztet, végül dagasztó üstben összekeverjük.
  3. Legvégén a felfutatott élesztőt, a tojássárgáját és az olvasztott vajat is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Végül az aszalt vörösáfonyát is hozzáadjuk.
  4. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  5. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük.
  7. A videóban látható módon megformázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a cseh kalácsot.
  9. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  10. Lekenjük tojással a kalács tetejét és megszórjuk a dióval.
  11. Előmelegített sütőben 160°C-on (alsó-felső sütés) 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718093330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása