Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 75 g vaj
- 70 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 150 g tej
- 1 csomag instant élesztő
- 2 db tojássárgája
- 1 kk. citromlé
- 100 g aszalt vörösáfonya
- 100 g darált dió
Tetejére 40 g durvára tört dió
Lekenéshez: 1 db tojás
Elkészítése:
- A meleg tejet, 1 ek. cukorral és az élesztővel összekeverjük. Hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő felfusson.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót, a darált diót és a lisztet, végül dagasztó üstben összekeverjük.
- Legvégén a felfutatott élesztőt, a tojássárgáját és az olvasztott vajat is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Végül az aszalt vörösáfonyát is hozzáadjuk.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
- A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük.
- A videóban látható módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a cseh kalácsot.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- Lekenjük tojással a kalács tetejét és megszórjuk a dióval.
- Előmelegített sütőben 160°C-on (alsó-felső sütés) 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718093330
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.