SütiSári

Semmi más csak sütés

Twix sajttorta

d_fotor.jpg

Hozzávalók:

  • 110 g zabkeksz
  • 62 g vaj

Hozzávalók a karamellhez:

  • 168 g kristálycukor
  • 34 g víz
  • 100 g habtejszín
  • 15 g vaj
  • 3 ek. vanília aroma
  • 4 g só

Hozzávalók a mascarponés részhez:

  • 336 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 10 g vanila aroma
  • 68 g karamell öntet
  • 134 g habtejszín

A tetejére

  • 100 g tejszín
  • 100 g étcsoki

+ 8 kk. josta lekvár és 100 g étcsoki

 

 

Elkészítése:

  1. A cukrot és a vizet összekeverjük.
  2. A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a vajat és a vanília aromát.
  3. A zabkekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a vajat.
  4. Egy 18 cm tortakarikában tesszük a zabos keveréket és lenyomkodjuk.
  5. Hűtőbe tesszük a tortaformát.
  6. A tejszínt habbá verjük.
  7. A mascarponét és a kimért karamellt, a cukrot, a vanília aromát és habbá vert tejszínt összekeverjük.
  8. A zabkeksz alapra egyenletesen elhelyezzük a krémet.
  9. A tetejére étcsokit, darabokat és josta lekvárt helyezzük.
  10. Hűtőbe tesszük min. 1 órára.
  11. A tejszínt és csokit mikróban felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük.
  12. Fehér csokival, twixxel és karamell díszítettem a tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása